30-40
Laktosfri
Utan gluten
BBQ-pork med klyftpotatis, vitlöksstekt broccoli och limesmör
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- rumstempererat smör
- svartpeppar
Klyftpotatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Limesmör
Lime, skal
Rumstempererat smör (Mjölk)
25 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlöksstekt broccoli
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Limesaft
BBQ-pork
Olivolja
½ msk
Skivad fläskkotlett
250 g
BBQ-sås
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 581 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 52 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Klyftpotatis: Skär potatis i klyftor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg. Rör om efter halva tiden.
- Limesmör: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Mosa ihop smör, limeskal, salt och nymald svartpeppar i en skål.
- Vitlöksstekt broccoli: Skär broccoli i mindre buketter. Skiva stammen tunt. Strimla rödlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek broccoli, rödlök, vitlök och salt ca 2 min. Pressa över saft från den använda limen. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
- BBQ-pork: Hetta upp olivolja i den använda stekpannan och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Häll på BBQ-såsen och stek ytterligare ca 1 min.
- Servera BBQ-pork med en klick limesmör, klyftpotatis och vitlöksstekt broccoli.