Risotto med soltorkad tomat och timjanstekt portabello
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Risotto med soltorkad tomat och timjanstekt portabello

4.02 (367)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Vatten
5 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Gul lök
1 st
Soltorkade tomater
½ burk
Olivolja
1 tsk
Risottoris
150 g
Quattrocento
50 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Portabello
150 g
Vitlök
1 klyfta
Timjan
10 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 514 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna i receptet!

Koka upp vatten, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong i en kastrull.
Finhacka gul lök. Häll av soltorkade tomater (se tips!). Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och soltorkade tomater ca 3 min. Tillsätt risottoris och stek ytterligare ca 1 min.
Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
Skiva portabello och vitlök. Plocka timjanblad. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och fräs portabello, vitlök, timjan, salt och lite nymald svartpeppar och stek ca 4 min, tills svampen är mjuk. 
Finriv quattrocento. Ta risotton från värmen och rör ner osten (spara lite till servering). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera risotto toppad med timjanstekt portabello, resten av osten och några kvistar timjan. 
Smaklig måltid!