Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- socker
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
- ströbröd
- vatten
- sambal oelek
Pommes
Potatis
400 g
Palsternacka
150 g
Olivolja
Salt
Paprikapulver
½ msk
Vinägerkokt rödlök
Rödlök
1 st
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Vitlöksdipp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Fläskfärsburgare
Fläskfärs
250 g
Vitlök
½ klyfta
Ströbröd
1 msk
Vatten
2 msk
Garam masala
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
½ tsk
Tillbehör
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 741 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Pommes: Skär potatis till pommes frites-liknande stavar. Skär palsternacka i tunna stavar. Lägg allt i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och paprikapulver. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
- Vinägerkokt rödlök: Strimla rödlök tunt. Lägg i en liten kastrull och blanda med socker och vitvinsvinäger. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat bort. Ställ åt sidan.
- Vitlöksdipp: Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Fläskfärsburgare: Blanda fläskfärs, pressad vitlök, ströbröd, vatten, garam masala, sambal oelek och salt i en bunke. Forma till 2 biffar. Grilla eller stek biffarna ca 4 min per sida, tills burgarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Tilbehör: Värm hamburgerbröden snabbt i en stekpanna eller brödrost.
- Fyll hamburgerbröd med vitlöksdipp, burgare, babyspenat och vinägerkokt rödlök. Servera med potatis- och palsternackspommes.