Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- socker
- sambal oelek
- balsamvinäger
- tomatpuré
- vatten
- köttbuljong
- salt
- svartpeppar
Köttfärsgulasch
Gul lök
1 st
Bakpotatis
1 st
Zucchini
½ st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
½ förp
Vatten
2 dl
Köttbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Surdegspavé (Vete)
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 662 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 220°C (vanlig).
- Tilbehör: Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
- Köttfärsgulasch: Finhacka gul lök. Skala bakpotatis. Tärna zucchini och bakpotatis. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök och nötfärs ca 3 min. Tillsätt zucchini, bakpotatis och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
- Rör ner socker, torkad rosmarin, spiskummin, sambal oelek (efter smak), torkad oregano, balsamvinäger, kinesisk soja, tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad köttbuljong. Sjud ca 10 min, tills potatisen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera köttfärsgulasch med nygräddat bröd och matyoghurt.