Krämig pasta med soltorkade tomater och ruccola
Vegetariskt

Krämig pasta med soltorkade tomater och ruccola

3.97 (428)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
Soltorkade tomater
½ burk
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Cocktailtomater
250 g
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Salt
1 ½ tsk
Svartpeppar
Casarecce
200 g
(Vete)
Quattrocento
30 g
(Mjölk)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 753 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna.

Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
 Häll av soltorkade tomater och lägg i en mixerbunke. Tillsätt vispgrädde och mixa slätt. Skiva bananschalottenlök och vitlök tunt.
Hetta upp olivolja (eller se tips!) i en stekpanna och fräs lök, vitlök och cocktailtomater ca 5 min.
Häll på den mixade vispgrädden, mjölken, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Sjud ca 3 min.
Finriv quattrocentro. Ta pastasåsen från värmen och rör ner pastan och hälften av osten.
Servera pastan toppad med resten av osten och ruccola.
Smaklig måltid!