Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- rödvinsvinäger
- tomatpuré
- vatten
Avokadosalsa
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Avokado
1 st
Lime
1 st
Salt
Mexikanskt bönfräs
Svarta bönor
1 förp
Rödlök
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Linas tre kryddor
2 msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Till servering
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 828 kcal
- Fett 40 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Avokadosalsa: Tärna tomat. Grovhacka koriander. Skär avokado i mindre bitar. Lägg tomat, avokado och hälften av koriandern i en skål. Tillsätt pressad limesaft och lite salt.
- Mexikanskt bönfräs: Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs svarta bönor, lök, pressad vitlök, chili flakes, Linas tre kryddor, rödvinsvinäger, tomatpuré och salt ca 2 min. Tillsätt vatten och sjud tills vätskan har kokat in.
- Grovriv halloumi. Hetta upp en stekpanna. Fräs halloumin gyllenbrun under omrörning ca 5 min.
- Fyll tortillabröd med bönfräs, halloumi och avokadosalsa. Toppa med resten av koriandern.