Mexikanskt bönfräs med avokadosalsa och tortillabröd
25-35
Vegetariskt

Mexikanskt bönfräs med avokadosalsa och tortillabröd

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • tomatpuré
  • vatten

Avokadosalsa

Tomat
1 st
Koriander
20 g
Avokado
1 st
Lime
1 st
Salt

Mexikanskt bönfräs

Svarta bönor
1 förp
Rödlök
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Linas tre kryddor
2 msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl

Till servering

Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 828 kcal
  • Fett 40 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Avokadosalsa: Tärna tomat. Grovhacka koriander. Skär avokado i mindre bitar. Lägg tomat, avokado och hälften av koriandern i en skål. Tillsätt pressad limesaft och lite salt.
  2. Mexikanskt bönfräs: Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs svarta bönor, lök, pressad vitlök, chili flakes, Linas tre kryddor, rödvinsvinäger, tomatpuré och salt ca 2 min. Tillsätt vatten och sjud tills vätskan har kokat in.
  3. Grovriv halloumi. Hetta upp en stekpanna. Fräs halloumin gyllenbrun under omrörning ca 5 min.
  4. Fyll tortillabröd med bönfräs, halloumi och avokadosalsa. Toppa med resten av koriandern.