35-45
Laktosfri
Utan gluten
Saffransrisotto med dill- och chilimarinerade räkor, fänkål och brynt smör
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- kräftdjur
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
- olivolja
- tomatpuré
- salt
- smör
Risotto
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Tomatpuré
1 msk
Saffran
1 förp
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Dill- och chilimarinerade räkor
Dill
20 g
Vitlök
½ klyfta
Chili flakes
2 krm
Olivolja
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Fänkålssallad
Fänkål
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Salt
2 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 567 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.
- Risotto: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och saffran. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
- Dill- och chilimarinerade räkor: Finhacka dill (spara eventuellt några dillvippor till garnering). Blanda dill, pressad vitlök, chili flakes och lite olivolja i en bunke. Häll av räkorna. Blanda ner räkorna i bunken.
- Fänkålssallad: Strimla eller hyvla (gärna på mandolin) fänkål så tunt som möjligt. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite olivolja och salt.
- Brynt smör: Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart.
- Risotto: Blanda ner riven parmesanost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Servera saffransrisotto i två tallrikar. Toppa med marinerade räkor och fänkålssallad. Ringla över brynt smör och garnera eventuellt med några dillvippor.