30-40
Utan gluten
Vegetariskt
Navratan korma med rostad blomkål, koriander och cashewtopping
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- cashewnötter,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vatten
- grönsaksbuljong
- smör
Rostad blomkål
Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Korma
Potatis
100 g
Gul lök
1 st
Olivolja
½ msk
Kormasås (Senap, Mandel)
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Cashewtopping
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
40 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Salt
1 krm
Koriander
20 g
Till servering
Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 723 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 89 g
- Protein 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Förberedelser: Skär blomkål i mindre buketter. Skala och tärna potatis (ca 1x1 cm stora bitar). Klyfta gul lök.
- Rostad blomkål: Lägg blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Krydda med salt och rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, eller tills blomkålen fått färg.
- Korma: Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek potatis och lök ca 2 min. Tillsätt kormasås, fräs ytterligare ca 1 min. Häll ner grädde, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt koka ihop ca 25 min, tills potatisen mjuknat.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Cashewtopping: Grovhacka cashewnötter och torkade aprikoser. Hetta upp smör i en stekpanna och rosta cashewnötter och aprikoser ca 2 min. Krydda med lite salt. Dra från värmen och blanda med koriander.
- Korma: Blanda ner rostad blomkål i korman. Smaka av med lite salt. Späd eventuellt korman med lite vatten.
- Servera korma med basmatiris. Toppa med cashewtopping.