Larb tod - Friterade fläskfrikadeller med nem-sås och mangosallad
40-50
Laktosfri
Utan gluten

Larb tod - Friterade fläskfrikadeller med nem-sås och mangosallad

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • socker
  • neutral olja
  • salt
  • ströbröd

Rostat ris

Jasminris
25 g

Till servering

Jasminris
100 g

Nem-sås

Röd chili
½ st
Fisksås (Fisk)
1 msk
Vitvinsvinäger
¾ msk
Socker
2 tsk
Lime
1 st

Mangosallad

Mango
1 st
Rädisor
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
20 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Neutral olja
Salt
1 krm

Larb tod

Lime
1 st
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Fisksås (Fisk)
1 msk
Chili flakes
½ tsk
Ströbröd
1 msk
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 699 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Rostat ris: Rosta jasminris (okokt) i en torr stekpanna ca 2 min, tills riset är gyllenbrunt. Lägg i en mortel och mortla sönder till ett grovt pulver. Lägg över i en skål.
  2. Koka resten av jasminriset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Nem-sås: Skiva röd chili och lägg i en liten skål. Blanda ner fisksås, vitvinsvinäger, socker och pressad saft från hela limen.
  4. Mangosallad: Skala och skär mango i mindre bitar. Skiva rädisor. Finstrimla bananschalottenlök och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger, neutral olja och salt.
  5. Larb tod: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg fläskfärs i en rymlig bunke. Blanda ner pressad vitlök, fisksås, finrivet skal och pressad saft från limen, chili flakes och ströbröd. Blanda ihop till en smet. Vänd ner det rostade riset och blanda ihop. Forma smeten till små bollar, ca 12 st. Stek/fritera bollarna frasiga i en stekpanna med rikligt med neutral olja, ca 3 min. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  6. Servera frasiga fläskfärsbollar med mangosallad, nem-sås och jasminris.