Indisk linsgryta med mango chutney och färsk koriander
0,6 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Indisk linsgryta med mango chutney och färsk koriander

3.96 (370)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Torkade aprikoser
40 g
(Svaveldioxid)
Röda linser
1 förp
Olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
2 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Chili flakes
1 krm
Grön paprika
1 st
Salt
Basmatiris
125 g
Mango chutney
1 burk
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 735 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 118 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Finhacka gul lök. Skala och finriv ingefära. Strimla torkade aprikoser. Häll av och skölj röda linser.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, ingefära, pressad vitlök och spiskummin ca 2 min på medelvärme. Tillsätt aprikoser, linser, konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten, smulad grönsaksbuljong och chili flakes. Låt sjuda under lock ca 10 min. 
Tärna grön paprika och blanda ner i grytan. Smaka av med lite salt.
Servera linsgryta med basmatiris, mango chutney och koriander. 
Smaklig måltid!