Indisk linsgryta med mango chutney och färsk koriander
20-30
0,6 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Indisk linsgryta med mango chutney och färsk koriander

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt

Linsgryta

Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
40 g
Röda linser
1 förp
Neutral olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
2 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Chili flakes
1 krm
Grön paprika
1 st
Salt

Till servering

Basmatiris
125 g
Mango chutney
1 burk
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 735 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 118 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Finhacka gul lök. Skala och finriv ingefära. Strimla torkade aprikoser. Häll av och skölj röda linser.
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Linsgryta: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, ingefära, pressad vitlök och spiskummin ca 2 min på medelvärme. Tillsätt aprikoser, linser, konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten, smulad grönsaksbuljong och chili flakes. Låt sjuda under lock ca 10 min. 
  4. Tärna grön paprika och blanda ner i grytan. Smaka av med lite salt.
  5. Servera linsgryta med basmatiris, mango chutney och koriander.