30-40
Laktosfri
Utan gluten
Krämig parmesanrisotto med bakade tomater och dillmarinerade räkor
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- kräftdjur
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- socker
Risotto
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Risottoris
150 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Salt
Dillmarinerade räkor
Dill
20 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Bakade tomater
Cocktailtomater
200 g
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 565 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen.
- Risotto: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
- Dillmarinerade räkor: Hacka hälften av dillen (spara resten till servering). Häll av räkor. Blanda räkor, dill, pressad vitlök och olivolja i en bunke. Låt dra tills servering.
- Bakade tomater: Lägg cocktailtomater i en ugnsform. Ringla på lite olivolja. Strö på salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min, tills tomaterna fått fin färg.
- Risotto: Finriv parmesan. Blanda ner riven parmesan och bakade tomater i risotton. Smaka eventuellt av med lite salt.
- Servera risotton toppad med dillmarinerade räkor. Toppa med resten av dillen.