25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Kimchi bowl med scrambled tofu, avokado och rostade sesamfrön
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- socker
- sambal oelek
- tomatpuré
- vatten
- neutral olja
Snabbkimchi
Salladskål
150 g
Morot
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Chiliketchup
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Scrambled tofu
Koriander
10 g
Salladslök
1 förp
Tofu (Sojabönor)
200 g
Neutral olja
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Till servering
Jasminris
125 g
Avokado
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 606 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de har fått fin färg!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Snabbkimchi: Strimla salladskål. Grovriv morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, vitvinsvinäger, socker, sambal oelek, tomatpuré och japansk soja i en rymlig bunke. Blanda ner salladskål och morot. Krama med händerna så att grönsakerna mjuknar. Låt stå tills servering.
- Chiliketchup: Blanda tomatpuré, vatten, japansk soja, socker och chili flakes i en skål.
- Scrambled tofu: Finhacka koriander. Strimla salladslök (spara lite till servering). Smula tofu i en bunke. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och fräs salladslök ca 1 min. Tillsätt tofu och japansk soja. Stek ytterligare ca 4 min. Ta från värmen och rör ner koriander.
- Skiva avokado tunt. Fördela jasminris, snabbkimchi, scrambled tofu och avokado i två skålar. Toppa med rostade sesamfrön (se tips!), salladslök och koriander. Servera med chiliketchup!