Fisktacos med rostad majssalsa, lime och koriander

ViktVäktarna

6
Points®värde per portion

Fisktacos med rostad majssalsa, lime och koriander

3.22 (186)
Under 30 min
13 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Lime, limeskal + limesaft
½ st
Röd chili
½ st
Socker
1 tsk
Koriander
10 g
Majs, (160 g)
1 förp
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Lime, limesaft
½ st
Tortillabröd
2 st
(Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points per styck.

Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
 Lägg torskfilé i en ugnsform och krydda med salt, låt stå ca 5 min. 
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka röd chili. Lägg limeskal, röd chili, pressad limesaft, socker och koriander i en mixerbunke. Mixa till en grov röra med stavmixer. Fördela ut över fisken och sätt in i mitten av ugnen tills den är klar, ca 15 min.
 Häll av majs. Rosta majsen i en torr och het stekpanna ca 5 min, tills den har fått fin färg.
Tärna tomat, finhacka rödlök, röd chili, vitlök och koriander (spara gärna några blad till servering). Lägg allt i en skål. Blanda ner den rostade majsen och matyoghurt. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. Lägg över i en handduk medan du värmer de andra. 
Fyll de varma tortillabröden med rostad majssalsa och torsk. 
Smaklig måltid!