15-20
Utan gluten
Vegetariskt
Mexikansk krispig sötpotatissallad med svarta bönor och fetaost
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
Rostad sötpotatis
Rödlök
1 st
Majs
1 förp
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Mexikansk grillkrydda (Svaveldioxid)
1 förp
Salt
½ tsk
Svarta bönor i tomatsalsa
Svarta bönor
1 förp
Tomatsalsa
1 förp
Sallad
Romansallad
½ st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Nachochips
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 502 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad sötpotatis: Klyfta rödlök. Häll av majs. Skär sötpotatis i mindre bitar och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, mexikansk grillkrydda och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills sötpotatisen mjuknat.
- Svarta bönor i tomatsalsa: Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en skål och blanda med tomatsalsa.
- Sallad: Strimla romansallad. Smula fetaost.
- Blanda rostad sötpotatis, rödlök och majs med romansallad i en salladsskål. Toppa med fetaost och nachochips. Servera med svarta bönor i tomatsalsa.