Panerad rödstrimma med kokt potatis och remouladsås
25-35

Panerad rödstrimma med kokt potatis och remouladsås

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • vetemjöl
  • ägg
  • smör

Kokt potatis

Potatis
400 g

Remouladsås

Bananschalottenlök
½ st
Kapris
½ burk
Majonnäs (Ägg)
2 msk
Socker
1 krm
Salt

Gurksallad

Citron
1 st
Gurka
1 st
Bananschalottenlök
½ st
Kapris
½ burk

Panerad rödstrimma

Rödstrimma (Fisk)
250 g
Salt
2 krm
Vetemjöl (Ägg)
1 dl
Panko (Vete)
75 g
Ägg (Ägg)
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 537 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Gillar någon inte kapris - servera gurka, citron och kapris var för sig!

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Remouladsås: Finhacka all bananschalottenlök (spara hälften till steg 3). Häll av och grovhacka kapris. Lägg allt i en skål. Blanda med majonnäs och socker. Smaka av med lite salt.
  3. Gurksallad: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär gurka i grova bitar. Blanda gurka, finhackad lök, kapris, citronskal och saft från halva citronen i en skål. 
  4. Panerad rödstrimma: Krydda rödstrimma med salt. Tag fram tre skålar. Häll mjöl på en, panko på den andra och vispa upp ett ägg i den tredje. Vänd rödstrimman först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek rödstrimman på medelvärme i en stekpanna med smör tills den är frasig och gyllenbrun.
  5. Klyfta resten av citronen. Servera panerad rödstrimma med kokt potatis, remouladsås, gurksallad och citronklyfta.