Tacofärs med rostad sötpotatis, tomatsallad och tortillabröd
15-20

Tacofärs med rostad sötpotatis, tomatsallad och tortillabröd

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger

Rostad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Linas tre kryddor
1 tsk
Salt
2 krm

Tacofärs

Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Linas tre kryddor
Tomatpuré
½ förp
Vatten
½ dl

Tomatsallad

Tomat
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Koriander
20 g

Till servering

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 669 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad sötpotatis: Skär sötpotatis i klyftor eller stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, Linas tre kryddor och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills sötpotatisen fått fin färg.
  3. Tacofärs: Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök, 1 msk Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar, fräs ytterligare ca 3 min.
  4. Tillsätt tomatpuré och vatten, sänk till medelvärme och låt allt koka in. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Tomatsallad: Halvera tomat och skär i tunna klyftor. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite salt, nymald svartpeppar och koriander.
  6. Fyll tortillabröd med mixsallad, tacofärs, sötpotatis och tomatsallad. Rulla ihop och ät direkt.