Kyckling i currysås med äpple och bulgur

ViktVäktarna

Kyckling i currysås med äpple och bulgur

3.93 (814)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklinginnerfilé
280 g
Olja
2 tsk
Curry
½-1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Rött äpple
1 st
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Svartpeppar
Bulgur
1 dl
(Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Strimla gul lök och finhacka vitlök. Dela kycklinginnerfilé en gång på längden.
 Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs lök, vitlök, curry, paprikapulver och chili flakes ca 3 min på medelvärme.  
Tillsätt kycklingen i pannan och fräs ytterligare ca 5 min, tills kycklingen fått fin färg. Krydda med salt. Blanda ner vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 8 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Kärna ur rött äpple och dela i stora bitar.
Blanda ner äpple och Milda mat i pannan och låt sjuda ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.  
Servera kyckling i currysås med bulgur.
Smaklig måltid!