ViktVäktarna
Kyckling i currysås med äpple och bulgur
3.93 (814)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklinginnerfilé
280 g
Olja
2 tsk
Curry
½-1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Rött äpple
1 st
Milda mat 4%
1¼ dl
Svartpeppar
Bulgur
1 dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla gul lök och finhacka vitlök. Dela kycklinginnerfilé en gång på längden.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs lök, vitlök, curry, paprikapulver och chili flakes ca 3 min på medelvärme.
Tillsätt kycklingen i pannan och fräs ytterligare ca 5 min, tills kycklingen fått fin färg. Krydda med salt. Blanda ner vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 8 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Kärna ur rött äpple och dela i stora bitar.
Blanda ner äpple och Milda mat i pannan och låt sjuda ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kyckling i currysås med bulgur.
Smaklig måltid!