Asiatisk linsgryta med spenat, äpple och basmatiris
4.05 (451)
Under 40 min
9 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitlök
- olja
- vatten
- grönsaksbuljong
- sambal oelek
- salt
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Rött äpple
1 st
Olja
1 tsk
Coconut cream
½ förp
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Röda linser
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Babyspenat
130 g
Ingefära
½ bit
Lime
1 st
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
1 dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka gul lök och vitlök. Skär rött äpple i små tärningar.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs gul lök ca 3 min. Tillsätt vitlök, äpple, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min.
Blanda ner röda linser och krossade tomater, koka upp och sjud ca 15 min, tills linserna är mjuka. Rör om då och då, späd eventuellt med lite vatten om vätskan kokat in.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefära ca 1 msk. Hacka babyspenat.
Tillsätt limeskal, ingefära, babyspenat och sambal oelek till grytan. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad limesaft.
Servera asiatisk linsgryta med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!