Nötfärsbiffar med ugnsrostad potatis och het coleslaw

ViktVäktarna

Utan gluten

Nötfärsbiffar med ugnsrostad potatis och het coleslaw

3.84 (184)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Olja
1 tsk
Salt
Vitkål
300 g
Morot
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Sambal oelek
½ tsk
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
½ tsk
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
551 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Dela potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  Strimla vitkål tunt. Skala och grovriv morot. Rör ihop matyoghurt, dijonsenap och sambal oelek i en salladsskål. Blanda ner vitkål och morötter. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Lägg nötfärs i en bunke och blanda med salt och nymald svartpeppar. Forma till 4 biffar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek färsbiffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skär snackgurka och tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. 
Servera nystekta nötfärsbiffar med coleslaw, ugnsrostad potatis och sallad.
Smaklig måltid!