30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Italiensk vegetarisk färsragu med linguine och parmesan
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- rödvinsvinäger
- grönsaksbuljong
Italiensk ragu
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Blekselleri (Selleri)
50 g
Röd chili
½-1 st
Olivolja
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
2 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
- Energi 732 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 94 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
- Förberedelser: Hacka gul lök. Skala morot. Tärna morot och blekselleri. Hacka röd chili, ta bort kärnorna för mindre hetta.
- Italiensk ragu: Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta. Fräs vegetarisk färs och gul lök ca 3 min. Tillsätt blekselleri, morot, chili och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med torkad timjan, lite salt och nymald svartpeppar.
- Tillsätt tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten, rödvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock, ca 10-15 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Tärna tomat och lägg i en salladskål. Blanda ner ruccola.
- Blanda gärna den kokta pastan direkt i stekgrytan med ragun. Kan även serveras separat.
- Finriv parmesanost. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och toppa med riven parmesan. Servera med tomat- och ruccolasallad.