Örtstekta fläskkotletter med gremolatarostade rotfrukter
Utan gluten

Örtstekta fläskkotletter med gremolatarostade rotfrukter

3.97 (627)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande honung
Småpotatis
400 g
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
2 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Torkad oregano
½ msk
Salt
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 502 kcal
  • Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta småpotatis och morötter. Lägg allt på en smord ugnsplåt. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 22 min, eller tills rotfrukterna är klara.
Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i klyftor. Lägg citronskalet i en liten skål. Finhacka bladpersilja och vitlök. Blanda ner i skålen. 
Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med torkad oregano och lite salt. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Blanda ihop matyoghurt med torkad dragon och honung. Smaka av med lite salt.
Blanda de rostade rotfrukterna med gremolata och servera med örtstekta fläskkotletter, citronklyftor och dragonsås.
Smaklig måltid!