Mezze maniche med chilistekta räkor, broccoli och parmesanost
Laktosfri

Mezze maniche med chilistekta räkor, broccoli och parmesanost

3.69 (67)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • pastavatten
  • salt
  • svartpeppar
Citron
1 st
Ruccola
30 g
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Olivolja
2 msk
Pastavatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 676 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt, låt koka med pastan de sista 2 minuterna. 
 Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften, lägg i en liten skål. Skär andra halvan i klyftor. Grovhacka ruccola. Häll av räkor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt chili flakes och pressad vitlök. Fräs ca 1 min, utan att vitlöken får färg. Tillsätt räkorna. Stek några sekunder tills räkorna börjar bli varma. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan och broccolin men spara 1 dl pastavatten. 
Lägg tillbaka pastan och broccolin i kastrullen. Blanda ner hälften av det sparade pastavattnet, citronsaft, räkor, ruccola och riven parmesanost, lite i taget. Rör ordentligt tills pastan börjar kännas krämig. Späd eventuellt med resten av pastavattnet om det blir för torrt.
Servera räkpastan tillsammans med citronklyfta och resterande chili flakes.
Smaklig måltid!