Krämig tonfiskpasta med saffran och ljummen cocktailtomatsallad

Krämig tonfiskpasta med saffran och ljummen cocktailtomatsallad

3.88 (129)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • balsamvinäger
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • tomatpuré
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Balsamvinäger
½ tsk
Tonfisk i olja
1 förp
(Fisk)
Bananschalottenlök
1 st
Smör
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Saffran
1 förp
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
1 tärning
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Tomatpuré
½ msk
Salt
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
750 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Halvera cocktailtomater. Klyfta rödlök. Lägg allt i en ugnsform. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen till servering.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Häll av tonfisk. Hacka schalottenlök. Hetta upp lite smör i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och saffran ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong, crème fraiche och tomatpuré. Koka upp och sjud ca 5 min. Rör ner tonfisken och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Blanda ugnsbakade tomater med ruccola och balsamvinäger.
Finriv parmesan. Blanda avhälld pasta med tonfisksåsen. Toppa med riven parmesan och tomatsallad. Servera direkt!
Smaklig måltid!