Krämig tonfiskpasta med saffran och ljummen cocktailtomatsallad
25-35

Krämig tonfiskpasta med saffran och ljummen cocktailtomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • balsamvinäger
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • tomatpuré

Tomatsallad

Cocktailtomater
250 g
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Balsamvinäger
½ tsk

Tonfisksås

Tonfisk i olja (Fisk)
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Saffran
1 förp
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tomatpuré
½ msk
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
  • Energi 750 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  3. Tomatsallad: Halvera cocktailtomater. Klyfta rödlök. Lägg allt i en ugnsform. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen till servering.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Tonfisksås: Häll av tonfisk. Hacka schalottenlök. Hetta upp lite smör i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och saffran ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong, crème fraiche och tomatpuré. Koka upp och sjud ca 5 min. Rör ner tonfisken och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Tomatsallad: Blanda ugnsbakade tomater med ruccola och balsamvinäger.
  7. Finriv parmesan. Blanda avhälld pasta med tonfisksåsen. Toppa med riven parmesan och tomatsallad. Servera direkt!