Fläskkotlett i mangosås med pressad potatis

ViktVäktarna

12
Points®värde per portion

Fläskkotlett i mangosås

med pressad potatis
4.02 (254)
Under 40 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Milda mat 4%
1½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mango chutney
½ burk
Köttbuljong
½ påse
Potatis
400 g
Mixsallad
65 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. 
Finhacka rödlök och vitlök. Strimla röd paprika. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Halvera sedan köttet på längden och skär sedan i jämntjocka skivor. 
 Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek köttet ca 2 min per sida. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt lök, vitlök och röd paprika. Fräs ytterligare ca 2 min.  
Strö över vetemjöl och blanda ner Milda mat, köttbuljong och mango chutney. Koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt.
Pressa potatisen på tallrikar (har du ingen press, går det lika bra att äta potatisen som den är).
Servera fläskkotlett i mangosås med pressad potatis och mixsallad. 
Smaklig måltid!