Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
- flytande honung
Rostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Stekt lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Salsa romesco
Röd paprika
1 st
Mandelspån (Mandel)
25 g
Rödvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Olivolja
Svartpeppar
Bakad purjolök
Purjolök
1 st
Olivolja
Flytande honung
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 621 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 47 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser: Skär ett snitt i purjolöken på längden men inte helt igenom. Skölj ordentligt. Halvera röd paprika och ta bort kärnhuset. Halvera potatis.
- Rostad potatis och grönsaker: Lägg potatis, röd paprika (med skalsidan upp) och purjolök bredvid varandra på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och lite salt. Baka allt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och allt fått fin färg.
- Stekt lax: Krydda laxfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen på ena sidan ca 2 min. Vänd fisken och stek ytterligare ca 2 min.
- Salsa romesco: Rosta mandelspån i en torr het stekpanna tills de börjar få färg, lägg i en mixerbunke. Lägg ner den rostade paprikan, rödvinsvinäger, pressad vitlök och salt. Mixa ihop med stavmixer. Smaka av med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Bakad purjolök: Om purjolöken fått för mycket färg, ta bort det yttersta lagret. Ringla över lite olivolja och flytande honung. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Halvera purjolöken.
- Servera stekt lax med salsa romesco, bakad purjolök och rostad potatis.