Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- bakplåtspapper
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
- ströbröd
Rostad potatis
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Bakplåtspapper
Sallad
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Romansallad
½ st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gremolata
Citron
1 st
Ruccola
15 g
Vitlök
1 klyfta
Ruccolayoghurt
Ruccola
15 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Kycklingschnitzel
Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ströbröd
½ dl
Olivolja
1 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 520 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Blanda potatis, lite olivolja och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
- Sallad: Skiva bananschalottenlök och tomat. Skölj romansalladen och riv bladen i mindre bitar. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
- Gremolata: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hacka ruccola. Blanda allt direkt på skärbrädan med pressad vitlök och spara till punkt 6.
- Ruccolayoghurt: Grovhacka ruccola och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, salt och chili flakes.
- Kycklingschnitzel: Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Häll ut lite ströbröd på en tallrik och vänd runt kycklingen. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö gremolatan över schnitzlarna.
- Klyfta den använda citronen. Servera kycklingschnitzel med gremolata, sallad, ruccolayoghurt, rostad potatis och citronklyftor.