Kolja med sesamfrö- och gurksallad, soja och brynt smör
Laktosfri

Kolja med sesamfrö- och gurksallad, soja och brynt smör

3.89 (477)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • smör
  • socker
  • vitvinsvinäger
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Salt
2 krm
Sambal oelek
1 tsk
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja
1 msk
(Sesamfrön)
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Smör
25 g
(Mjölk)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
Olja
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
582 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skär gurka i bitar och skiva rödlök. Lägg i en skål och blanda ner salt, sambal oelek, socker, vitvinsvinäger och sesamolja.
 Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Häll över smöret i en värmetålig skål och blanda ner japansk soja.
Skär kolja i portionsbitar och krydda med lite salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Strö sesamfrön över gurksalladen och servera med stekt kolja, brynt smör- och sojadressing och jasminris.
Smaklig måltid!