Utan gluten
Biff Greta på fläskkotlett med lökcrème och äppelsallad
4.15 (150)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vitvinsvinäger
- flytande honung
- äggula
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Smör
Vispgrädde
½ dl
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rött äpple
1 st
Mixsallad
30 g
Bananschalottenlök
1 st
Torkad dragon
1 tsk
Dijonsenap
2 tsk
Äggula
1 st
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 564 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna potatis (ca 1x1 cm). Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i den övre delen av ugnen 20-25 min.
Skiva bananschalottenlök. Fräs löken i en stekpanna med lite smör tills den är mjuk. Lägg över i en mixerbunke. Tillsätt vispgrädde och salt. Mixa till en slät röra med stavmixer.
Blanda vitvinsvinäger, olivolja, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Fintärna äpple och blanda ner i skålen tillsammans med mixsallad.
Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en rymlig skål och blanda med torkad dragon, dijonsenap och äggula.
Tärna fläskkotlett (ca 3x3 cm). Stek köttet i en stekpanna med lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Låt steka 3-4 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Blanda ner köttet i senapsblandningen.
Servera Biff Greta med rostad potatis, lökcrème och äppelsallad.
Smaklig måltid!