Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- kycklingbuljong
- socker
- salt
Tomatsås
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
1 tsk
Köttbullar
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Malen kanel
1 krm
Nötfärs
250 g
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 700 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 93 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tärna paprikan och vänd ner den i pastan innan servering!
- Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
- Tomatsås: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Tillsätt löken, pressad vitlök och tomatpuré. Fräs på medelvärme ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud ca 10 min under lock.
- Köttbullar: Rör ihop tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, salt, malen kanel och nötfärs i en bunke. Forma till ca 8 köttbullar.
- Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och dela morot i stavar. Skiva röd paprika. Lägg alla grönsaker i skålar (se tips!).
- Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och grönsaker.