Citron- och oreganostekt kycklingschnitzel med grönsallad och rostad potatis
30-40
0,7 kg CO2e
Utan gluten

Citron- och oreganostekt kycklingschnitzel med grönsallad och rostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • ströbröd
  • smör

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Sallad

Rödlök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Rädisor
1 förp
Mixsallad
30 g
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Örtyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Torkad oregano
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Kycklingschnitzel

Citron
1 st
Minutfilé
330 g
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
ca ½ dl
Smör (Mjölk)
½ msk
Olivolja
½ msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 571 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Dela potatis i klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, rör om efter halva tillagningstiden.
  3. Sallad: Skär rödlök tunt. Halvera cocktailtomater. Kvarta rädisor. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med lite olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. 
  4. Örtyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med torkad oregano. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Kycklingschnitzel: Skölj citronen i ljummet vatten. Krydda minutfilé med torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik. Vänd kycklingen i ströbrödet. 
  6. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek den panerade kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Finriv skal från citronen över schnitzlarna. 
  7. Sallad: Blanda mixsallad och pressad saft från halva citronen i salladsskålen med grönsakerna. Klyfta resten av citronen.
  8. Servera kycklingschnitzel med grönsallad, citronklyfta, rostad potatis och örtyoghurt.