Spaghetti bolognese med vegetarisk färs och basilkatopping
Vegetariskt

Spaghetti bolognese med vegetarisk färs och basilkatopping

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • tomatpuré
  • vatten
Spaghetti
200 g
(Vete)
Gul lök
1 st
Röd chili
½-1 st
Olivolja
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Cocktailtomater
125 g
Basilika creme
½ förp
(Mjölk, Ägg)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
783 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
91 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. 
 Grovhacka gul lök. Skiva röd chili tunt (se tips!). Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök ca 2 min.
Tillsätt vegetarisk färs, chili, pressad vitlök och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, vatten och smulad grönsaksbuljong, låt allt sjuda ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Smula fetaost. Kvarta cocktailtomater. Lägg allt i en skål och blanda med basilka creme. 
Blanda spaghetti med bolognesesås. Servera med basilkatopping.
Smaklig måltid!