Spaghetti bolognese med vegetarisk färs och basilkatopping
20-30
Vegetariskt

Spaghetti bolognese med vegetarisk färs och basilkatopping

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt

Spaghetti

Spaghetti (Vete)
200 g

Bolognese

Gul lök
1 st
Röd chili
½-1 st
Olivolja
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt

Basilkatopping

Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Cocktailtomater
125 g
Basilika creme (Mjölk, Ägg)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 783 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 91 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Bolognese: Grovhacka gul lök. Skiva röd chili tunt (se tips!). Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök ca 2 min.
  3. Tillsätt vegetarisk färs, chili, pressad vitlök och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, vatten och smulad grönsaksbuljong, låt allt sjuda ca 5 min. Smaka av med lite salt.
  4. Basilkatopping: Smula fetaost. Kvarta cocktailtomater. Lägg allt i en skål och blanda med basilka creme. 
  5. Blanda spaghetti med bolognesesås. Servera med basilkatopping.