Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- socker
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
- grönsaksbuljong
- bakplåtspapper
- flingsalt
Za'atar topping
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ msk
Torkad oregano
½ msk
Citron
½ st
Paprika- & tomatsoppa
Röd paprika
2 st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Små vita bönor
1 förp
Olivolja
Pizzasås
1 dl
Socker
½ tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Salt
Svartpeppar
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Bröd
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Flingsalt
Till servering
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 632 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 97 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Blir det za'atar över? Spara i en burk och strö gärna på en sallad!
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Za'atar topping: Finriv citronskal. Krossa sesamfrön, torkad oregano och citronskal i en mortel. Om du inte har en mortel kan du blanda allt i en skål.
- Paprika- och tomatsoppa: Klyfta röd paprika, tomat och bananschalottenlök. Skiva vitlök tunt. Häll av och skölj små vita bönor.
- Hetta upp lite olivolja i en kastrull eller stekgryta. Fräs paprika, tomat, lök och vitlök ca 5 min på hög värme.
- Tillsätt pizzasås, hälften av bönorna, socker, rödvinsvinäger, torkad oregano, lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 12 min under lock.
- Bröd: Dela surdegsbaguette på längden. Lägg halvorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö på rikligt med za'atar och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills brödet fått fin färg. Ringla över lite extra olivolja.
- Paprika- och tomatsoppa: Ta kastrullen från värmen och mixa soppan slät med stavmixer. Rör ner resten av bönorna.
- Lägg upp paprika- och tomatsoppa i djupa tallrikar och toppa med en klick matyoghurt. Servera med za'atarkryddat bröd.