Kryddig kyckling med citrondoftande bulgur och färsk oregano
Laktosfri

Kryddig kyckling med citrondoftande bulgur och färsk oregano

3.87 (310)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • vatten
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Spiskummin
½ msk
Balsamvinäger
1 ½ msk
Olivolja
½ + ½ msk
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Vatten
½ dl
Bulgur
125 g
(Vete)
Citron
1 st
Oregano
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
492 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
45 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg kycklinglårfilé i en bunke. Blanda med salt, sambal oelek, spiskummin, balsamvinäger och olivolja.
Klyfta tomat och bananschalottenlök. Skär grön paprika i mindre bitar.
 Lägg tomat, paprika och lök i en smord ugnsform. Häll på vatten och ringla över olivolja. Krydda med lite salt. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda bulgur med citronskal. Skär citronen i klyftor. 
Plocka bladen från oregano. Servera kryddig kycklinglårfilé med rostade grönsaker, bulgur och citronklyfta. Toppa med färsk oregano.
Smaklig måltid!