Dragonstekt fläskkotlett i skysås med vitlökssmör, potatis och tomatsallad
15-20
Laktosfri

Dragonstekt fläskkotlett i skysås med vitlökssmör, potatis och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • rumstempererat smör
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • olivolja
  • vetemjöl
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • balsamvinäger
  • vitvinsvinäger

Kokt potatis

Potatis
400 g

Vitlökssmör

Rumstempererat smör (Mjölk)
25 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Fläskkotlett i skysås

Fläskkotlett
300 g
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Balsamvinäger
½ msk

Tomatsallad

Cocktailtomater
125 g
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 514 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 41 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Dela potatisen i mindre bitar för kortare tillagningstid!

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten (se tips!).
  2. Vitlökssmör: Blanda rumstempererat smör, pressad vitlök och salt i en bunke. 
  3. Fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med torkad dragon, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek köttet på medelvärme ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Ta upp kotletterna ur pannan.
  4. Skysås: Pudra vetemjöl över stekpannan. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong och balsamvinäger. Låt puttra ca 4 min. Lägg tillbaka kotletterna och låt allt bli varmt.
  5. Tomatsallad: Halvera cocktailtomater. Finhacka rödlök. Grovhacka ruccola. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera fläskkotlett i skysås med en klick vitlökssmör, nykokt potatis och tomatsallad.