Linsragu med linguine och pecorino
Vegetariskt

Linsragu med linguine och pecorino

3.98 (214)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
Vitlök
2 klyfta
Morot
1 st
Tomat
2 st
Gröna linser
1 förp
Olivolja
½ msk
Socker
2 krm
Torkad rosmarin
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Salt
1 krm
Sambal oelek
1 krm
Balsamvinäger
2 tsk
Japansk soja
2 tsk
(Sojabönor, Vete)
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
1 tärning
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Linguine
200 g
(Vete)
Riven pecorino
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
724 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
101 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Finhacka vitlök. Skala och tärna morot. Tärna tomat. Häll av och skölj gröna linser.
Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs vitlök, morot, tomat, socker, torkad rosmarin, torkad timjan, salt och sambal oelek (kan uteslutas) ca 2 min.
Tillsätt balsamvinäger, japansk soja, tomatpuré, krossade tomater, vatten, vispgrädde, smulad grönsaksbuljong och linser. Sjud ca 12 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bladpersilja och vänd ner i linsragun.
Blanda väl avrunnen pasta med linsragu och toppa med riven pecorino.
Smaklig måltid!