Fläskkotlett i rostad paprikasås med pasta och parmesan
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- socker
- sparat pastavatten
Rostad paprikasås med stekt fläskkotlett
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Rostad paprika
½ burk
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
1+1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Socker
1 krm
Torkad oregano
1 tsk
Sparat pastavatten
2 msk
Till servering
Linguine (Vete)
125 g
Parmesanost, (10 g) (Mjölk)
½ bit
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
- Förberedelser: Hacka gul lök och vitlök. Dela rostad paprika i mindre bitar. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i jämntjocka skivor.
- Stek fläskkotlett: Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn fläskkotlett ca 3 min per sida. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
- Rostad paprikasås: Hetta upp 1 tsk neutral olja i en stekgryta. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, rostad paprika, socker och torkad oregano. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Till servering: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara lite pastavatten, när du häller av pastan.
- Rostad paprikasås: Lägg ner det stekta köttet och sparat pastavatten i grytan med paprikasåsen och sjud ytterligare ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Till servering: Finriv parmesanost och plocka blad från oregano.
- Servera stekt fläskkotlett i paprikasås med linguine, toppad med riven parmesan och oregano.