Nötfärsbiffar med ugnsrostad potatis, coleslaw och citron

ViktVäktarna

Utan gluten

Nötfärsbiffar med ugnsrostad potatis, coleslaw och citron

3.84 (184)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande margarin
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Citron, (skal+saft)
½ st
Vitkål
300 g
Morot
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Nötfärs
250 g
Torkad oregano
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
1 tsk
Snackgurka
1 st
Tomat
2 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har, använd gärna en stektermometer.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Dela potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
 Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla vitkål tunt. Skala och grovriv morot. Rör ihop matyoghurt och dijonsenap i en salladsskål. Blanda ner citronskal, vitkål och morot. Smaka av med lite citronsaft, salt och nymald svartpeppar.
 Lägg nötfärs i en bunke och blanda med torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Forma till 4 biffar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek biffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Skär snackgurka och tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. 
Servera nystekta nötfärsbiffar med coleslaw, ugnsrostad potatis, gurka och tomat.
Smaklig måltid!