Lechon asado - Citrusmarinerad fläskkotlett med karibisk coleslaw och rostad sötpotatis
35-45
Laktosfri
Utan gluten

Lechon asado - Citrusmarinerad fläskkotlett med karibisk coleslaw och rostad sötpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger

Citrusmarinerad fläskkotlett

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Spiskummin
½ msk
Apelsin
1 st
Lime
1 st
Fläskkotlett
300 g

Vitlöksmajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm

Rostad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Karibisk coleslaw

Spetskål
1 st
Mango
1 st
Koriander
20 g
Jalapeño
1 st
Salt
3 krm
Vitvinsvinäger
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 649 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart fläskkotletterna på sidan utan glöd, under lock.

  1. Om ni vill grilla, tänd grillen. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Citrusmarinerad fläskkotlett: Grovhacka gul lök och lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, salt, torkad oregano, spiskummin och pressad saft från apelsin och lime. Mixa ihop med stavmixer. Häll över i en plastpåse. Skär fläskkotlett i två skivor och lägg ner i plastpåsen. Låt marinera minst 20 min (gärna mer).
  3. Vitlöksmajonnäs: Blanda majonnäs, pressad vitlök och salt i en liten skål.
  4. Rostad sötpotatis: Skär sötpotatis i små klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja över potatisen och krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Karibisk coleslaw: Finstrimla spetskål. Skala och strimla mango. Grovhacka koriander. Skär tunna skivor av jalapeño (jalapeño kan variera i hetta så använd efter smak). Lägg allt i en rymlig bunke och blanda med salt och vitvinsvinäger.
  6. Grilla de marinerade fläskkotletterna ca 2 min per sida, tillaga sedan klart på indirekt värme (se tips) tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Om ni inte grillar så stek de marinerade kotletterna i en stekpanna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 5 min.
  7. Servera nygrillade citrusmarinerade kotletter med karibisk coleslaw, vitlöksmajonnäs och rostad sötpotatis.