Jamaicansk grillad kyckling med ananassalsa och lime- och chipotlesmör
40-50
Laktosfri
Utan gluten

Jamaicansk grillad kyckling med ananassalsa och lime- och chipotlesmör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • olivolja
  • smör

Bönris

Basmatiris
125 g
Svarta bönor
1 förp

Kryddgrillad kyckling

Rökt chilikrydda
½ förp
Socker
1 ½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
½ tsk
Chipotlekrydda
½ tsk
Malen kanel
1 krm
Kycklinglårfilé
300 g

Ananassalsa

Ananas
½ st
Lime, skal+saft
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Mynta
20 g
Olivolja
1 tsk
Salt

Kryddsmör

Smör (Mjölk)
25 g
Chipotlekrydda
½ krm
Lime, skal+saft
½ st
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 696 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart kycklingen på sidan utan glöd, under lock.

  1. Vill du grilla, tänd grillen! Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
  2. Förberedelser: Skala och tärna hälften av ananasen, skär resten i klyftor. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet (spara till steg 6 och 7).
  3. Bönris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj svarta bönor. Blanda bönorna med det kokta riset. 
  4. Kryddgrillad kyckling: Blanda rökt chilikrydda, socker, torkad timjan, malen ingefära, salt, chipotlekrydda och malen kanel. Lägg kycklinglårfilé i en rymlig bunke och blanda in kryddblandningen ordentligt. 
  5. Grilla eller stek kycklingen ca 3 min per sida. Om du grillar, tillaga kycklingen klar på indirekt värme (se tips), tills kycklingen är genomstekt (innertemp 72°C). Om du steker kycklingen, tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min. Grilla ananasklyftorna ca 2 min per sida.
  6. Ananassalsa: Finhacka bananschalottenlök. Grovhacka mynta. Lägg allt i en skål och blanda med ananas, pressad limesaft, limeskal och olivolja. Smaka av med lite salt.
  7. Kryddsmör: Blanda rumsvarmt smör med limeskal, pressad limesaft, chipotlekrydda och salt i en skål. 
  8. Servera kryddgrillad kyckling med bönris, ananassalsa, grillad ananas och kryddsmör.