40-50
Laktosfri
Utan gluten
Jamaicansk grillad kyckling med ananassalsa och lime- och chipotlesmör
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- olivolja
- smör
Bönris
Basmatiris
125 g
Svarta bönor
1 förp
Kryddgrillad kyckling
Rökt chilikrydda
½ förp
Socker
1 ½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
½ tsk
Chipotlekrydda
½ tsk
Malen kanel
1 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Ananassalsa
Ananas
½ st
Lime, skal+saft
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Mynta
20 g
Olivolja
1 tsk
Salt
Kryddsmör
Smör (Mjölk)
25 g
Chipotlekrydda
½ krm
Lime, skal+saft
½ st
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
- Energi 695 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart kycklingen på sidan utan glöd, under lock.
- Vill du grilla, tänd grillen! Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Förberedelser: Skala och tärna hälften av ananasen, skär resten i klyftor. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet (spara till steg 6 och 7).
- Bönris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj svarta bönor. Blanda bönorna med det kokta riset.
- Kryddgrillad kyckling: Blanda rökt chilikrydda, socker, torkad timjan, malen ingefära, salt, chipotlekrydda och malen kanel. Lägg kycklinglårfilé i en rymlig bunke och blanda in kryddblandningen ordentligt.
- Grilla eller stek kycklingen ca 3 min per sida. Om du grillar, tillaga kycklingen klar på indirekt värme (se tips), tills kycklingen är genomstekt (innertemp 72°C). Om du steker kycklingen, tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min. Grilla ananasklyftorna ca 2 min per sida.
- Ananassalsa: Finhacka bananschalottenlök. Grovhacka mynta. Lägg allt i en skål och blanda med ananas, pressad limesaft, limeskal och olivolja. Smaka av med lite salt.
- Kryddsmör: Blanda rumsvarmt smör med limeskal, pressad limesaft, chipotlekrydda och salt i en skål.
- Servera kryddgrillad kyckling med bönris, ananassalsa, grillad ananas och kryddsmör.