Karibisk fiskgryta med kokos, koriander och limemarinerad torsk

Karibien

Laktosfri
Utan gluten

Karibisk fiskgryta med kokos, koriander och limemarinerad torsk

3.92 (156)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Lime
1 st
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Jalapeño
½ st
Olja
Tomat
1 st
Röd paprika
1 st
Torkad timjan
1 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Majsstärkelse
Coconut cream
1 förp
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
547 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Skär torsk i bitar (ca 3x3 cm) och lägg i en skål, krydda med salt. Tvätta lime ordentligt, finriv skalet och pressa saften. Blanda ner i skålen med fisk.
 Skala och finhacka gul lök, ingefära och vitlök. Skiva jalapeno tunt (tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Tärna tomat och röd paprika. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära, vitlök, hälften av jalapenon och torkad timjan ca 2 min. Tillsätt tomat, paprika, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka ca 5 min. 
Rör ut majsstärkelse i lika delar vatten. Blanda ner coconut cream i grytan och koka upp. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens. Lägg ner fisken i grytan. Sjud ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander. Servera karibisk fiskgryta med resten av jalapenon, koriander och basmatiris.
Smaklig måltid!