20-30
Laktosfri
Utan gluten
Karibisk fiskgryta med kokos, koriander och limemarinerad torsk
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- vatten
- kycklingbuljong
- svartpeppar
Limemarinerad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Lime
1 st
Karibisk fiskgryta
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Jalapeño
½ st
Neutral olja
Tomat
1 st
Röd paprika
1 st
Torkad timjan
1 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Majsstärkelse
Coconut cream
1 förp
Salt
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 554 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Limemarinerad torsk: Skär torsk i bitar (ca 3x3 cm) och lägg i en skål, krydda med salt. Tvätta lime ordentligt, finriv skalet och pressa saften. Blanda ner i skålen med fisk.
- Karibisk fiskgryta: Skala och finhacka gul lök, ingefära och vitlök. Skiva jalapeno tunt (tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Tärna tomat och röd paprika. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära, vitlök, hälften av jalapenon och torkad timjan ca 2 min. Tillsätt tomat, paprika, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka ca 5 min.
- Rör ut majsstärkelse i lika delar vatten. Blanda ner coconut cream i grytan och koka upp. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens. Lägg ner fisken i grytan. Sjud ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka koriander. Servera karibisk fiskgryta med resten av jalapenon, koriander och basmatiris.