Karibisk fiskgryta med kokos, koriander och limemarinerad torsk
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Karibisk fiskgryta med kokos, koriander och limemarinerad torsk

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • svartpeppar

Limemarinerad torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Lime
1 st

Karibisk fiskgryta

Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Jalapeño
½ st
Neutral olja
Tomat
1 st
Röd paprika
1 st
Torkad timjan
1 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Majsstärkelse
Coconut cream
1 förp
Salt
Svartpeppar

Till servering

Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 554 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Limemarinerad torsk: Skär torsk i bitar (ca 3x3 cm) och lägg i en skål, krydda med salt. Tvätta lime ordentligt, finriv skalet och pressa saften. Blanda ner i skålen med fisk.
  3. Karibisk fiskgryta: Skala och finhacka gul lök, ingefära och vitlök. Skiva jalapeno tunt (tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Tärna tomat och röd paprika. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära, vitlök, hälften av jalapenon och torkad timjan ca 2 min. Tillsätt tomat, paprika, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka ca 5 min. 
  4. Rör ut majsstärkelse i lika delar vatten. Blanda ner coconut cream i grytan och koka upp. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens. Lägg ner fisken i grytan. Sjud ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Grovhacka koriander. Servera karibisk fiskgryta med resten av jalapenon, koriander och basmatiris.