Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- ketchup
- vatten
- balsamvinäger
- socker
- sambal oelek
- vitlök
Rostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Purjolök
½ st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Marinad
Neutral olja
1 msk
Ketchup
2 msk
Vatten
2 msk
Balsamvinäger
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Socker
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Chili chicken
Kycklingfilé
300 g
Röd paprika
1 st
Purjolök
½ st
Neutral olja
½ msk
Vatten
½ dl
Salt
Chili flakes
Till servering
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 625 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär purjolök (den tjocka ljusa delen) i stubbar. Lägg på plåten bredvid potatisen. Ringla över lite neutral olja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
- Marinad: Häll neutral olja i en bunke. Blanda med ketchup, vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, socker, malen koriander, paprikapulver, sambal oelek, pressad vitlök och salt. Skär kycklingfilé i mindre bitar och lägg i bunken med marinad. Blanda väl.
- Chili chicken: Klyfta röd paprika och strimla purjolök (den tunnare mörkgröna delen).
- Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs kyckling med marinad ca 4 min. Tillsätt vatten, paprika och purjolök. Fräs ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
- Servera chili chicken med rostad potatis, purjolök och matyoghurt. Toppa med lite chili flakes!