Wrap med teriyakilax, grönsaksfräs och yoghurtsås

ViktVäktarna

Wrap med teriyakilax, grönsaksfräs och yoghurtsås

4.05 (668)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Teriyakisås
50 ml
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Salt
¼ tsk
Morot
2 st
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Olja
1 tsk
Teriyakisås
50 ml
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Tortillabröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
605 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
47 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg laxfiléerna i en ugnsform och krydda med salt, låt stå ca 5 min. Pensla teriyakisås på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar. 
Skala morötter. Strimla morötter, zucchini och rödlök tunt. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs morot ca 3 min. Tillsätt zucchini och rödlök, fräs ytterligare ca 2 min, tills allt mjuknat. Blanda ner teriyakisås och smaka av med lite salt.
Blanda ihop matyoghurt och pressad vitlök i en skål.
Lägg teriyakilax och frästa grönsaker på tortillabröden. Toppa med yoghurtsås och rulla ihop, ät direkt.
Smaklig måltid!