Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Färsbiff
Blandfärs
250 g
Ströbröd (Vete)
½ förp
Vatten
4 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Risonisallad
Risoni (Vete)
150 g
Basilika creme (Mjölk, Ägg)
1 förp
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Romansallad
1 st
Salt
Svartpeppar
Till servering
Citron
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 716 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Risonisallad: Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
- Färsbiff: Blanda ströbröd, vatten, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs och forma till 2 biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 7 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Kvarta citron och stek ca 2 min på snittytorna, tills de fått rikligt med färg.
- Risonisallad: Strimla rödlök. Tärna tomat och grovstrimla romansallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda ner risoni och basilika creme. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Servera färsbiffar med risonisallad och stekt citron.