Sweet chililax med broccoli

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten

Sweet chililax med broccoli

4.43 (240)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • vatten
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Salladslök
½ förp
Broccoli
1 st
Sweet chilisås, (½ dl)
⅔ förp
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Vatten
2½ msk
Sesamolja
1+1 tsk
(Sesamfrön)
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
Jasminris
1 dl
Salladslök
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Strimla all salladslök. Dela broccoli i små buketter och strimla stammen. 
Lägg ingefära, vitlök och det vita från salladslöken i en skål. Blanda ner sweet chilisås, japansk sojasås och vatten till en sås.
 Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna och stek laxfilé runt om, tills den har fått fin färg. Krydda med lite salt. Sänk värmen och häll på såsen, låt sjuda ca 3 min. Ös laxen några gånger med såsen under tiden, tills fisken är klar.
Hetta upp sesamolja i en stekpanna. Fräs broccoli ca 3 min, tills den har fått fin färg. Vänd ner broccolin i laxpannan.
Servera sweet chililax och broccoli med jasminris. Skeda över såsen och toppa med det gröna från salladslöken.
Smaklig måltid!