Sweet chililax med broccoli
4.45 (232)
Under 30 min
10 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- salt
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Salladslök
½ förp
Broccoli
1 st
Sweet chilisås, (½ dl)
⅔ förp
Japansk soja
1 förp
Vatten
2½ msk
Sesamolja
1+1 tsk
Laxfilé
2 st
Salt
Jasminris
1 dl
Salladslök
½ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Strimla all salladslök. Dela broccoli i små buketter och strimla stammen.
Lägg ingefära, vitlök och det vita från salladslöken i en skål. Blanda ner sweet chilisås, japansk sojasås och vatten till en sås.
Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna och stek laxfilé runt om, tills den har fått fin färg. Krydda med lite salt. Sänk värmen och häll på såsen, låt sjuda ca 3 min. Ös laxen några gånger med såsen under tiden, tills fisken är klar.
Hetta upp sesamolja i en stekpanna. Fräs broccoli ca 3 min, tills den har fått fin färg. Vänd ner broccolin i laxpannan.
Servera sweet chililax och broccoli med jasminris. Skeda över såsen och toppa med det gröna från salladslöken.
Smaklig måltid!