Limekotlett med frästa grönsaker och pressad potatis

Limekotlett med frästa grönsaker och pressad potatis

4.08 (249)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Flytande margarin
1 tsk
Lime
1 st
Vatten
½ dl
Minifraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Köttbuljong
½ påse
Chili flakes
1 krm
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Flytande honung
1 tsk
Morot
1 st
Olja
1 tsk
Haricots verts
1 förp
Cocktailtomater
125 g
Salt
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
492 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Har du ingen potatispress, så behöver du inte skala potatisen.
 Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i 1-2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna och stek köttet snabbt på hög värme så det får en fin stekyta. Lägg köttet på en tallrik och ställ åt sidan. Spara stekpannan.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner vatten, minifraiche, köttbuljong, chili flakes, kinesisk soja och flytande honung i en stekgryta. Koka upp och lägg ned köttet i såsen och sjud ca 5 min tills köttet är helt genomstekt. Smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner limeskal precis innan servering.
Skala och strimla morot. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs morot, haricots verts och cocktailtomater ca 3 min. Krydda allt med lite salt. 
Pressa potatisen. Servera fläskkotlett med limesås, frästa grönsaker och pressad potatis. 
Smaklig måltid!