Limekotlett med frästa grönsaker och pressad potatis
4.08 (249)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Flytande margarin
1 tsk
Lime
1 st
Vatten
½ dl
Minifraiche
1 dl
Köttbuljong
½ påse
Chili flakes
1 krm
Kinesisk soja
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Morot
1 st
Olja
1 tsk
Haricots verts
1 förp
Cocktailtomater
125 g
Salt
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 492 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Har du ingen potatispress, så behöver du inte skala potatisen.
Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i 1-2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna och stek köttet snabbt på hög värme så det får en fin stekyta. Lägg köttet på en tallrik och ställ åt sidan. Spara stekpannan.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner vatten, minifraiche, köttbuljong, chili flakes, kinesisk soja och flytande honung i en stekgryta. Koka upp och lägg ned köttet i såsen och sjud ca 5 min tills köttet är helt genomstekt. Smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner limeskal precis innan servering.
Skala och strimla morot. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs morot, haricots verts och cocktailtomater ca 3 min. Krydda allt med lite salt.
Pressa potatisen. Servera fläskkotlett med limesås, frästa grönsaker och pressad potatis.
Smaklig måltid!