30-40
Laktosfri
Utan gluten
Citronstekt kycklingfilé med rostad morotskräm och ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vatten
Rostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Rostad morotskräm
Morötter
300 g
Rödlök
1 st
Smör (Mjölk)
1 ½ msk
Olivolja
1 ½ msk
Torkad dragon
1 tsk
Vatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Citronstekt kyckling
Citron
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Tillbehör
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 565 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Dela potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
- Skär morötter i stubbar. Klyfta rödlök. Lägg på plåten bredvid potatisen och rosta ca 18 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
- Citronstekt kyckling: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Dela kycklingfilé på längden och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 8 min runt om, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö över citronskal.
- Rostad morotskräm: Lägg rostad morot och lök i en mixerbunke. Tillsätt smör, olivolja, torkad dragon, pressad saft från den använda citronen (ca 1 msk) och vatten. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Klyfta resten av citronen. Servera citronstekt kyckling med rostad potatis, morotskräm och citronklyfta. Toppa med ruccola!