Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- vatten
- socker
- salt
- vetemjöl
- neutral olja
Marinerad kyckling
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Vitvinsvinäger
1 msk
Rökt chilikrydda
½ förp
Kycklinglårfilé
300 g
Soja- och sesamsås
Ingefära
½ bit
Vitlök
½ klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Vatten
¾ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Socker
1 msk
Rökt chilikrydda
½ förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Majsstärkelse
½ tsk
Sesamdressad pakchoysallad
Pak choy
1 förp
Sesamolja (Sesamfrön)
2 tsk
Salt
2 krm
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Friterad kyckling
Vetemjöl
½ dl
Majsstärkelse
2 tsk
Neutral olja
Till servering
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 809 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminis enligt anvisning på förpackningen.
- Marinerad kyckling: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en rymlig bunke och blanda ner matyoghurt, japansk soja, vitvinsvinäger och rökt chilikrydda. Dela kycklinglårfilé i tre bitar per filé. Blanda ner kyckling i marinaden och ställ in i kylen.
- Soja- och sesamsås: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en liten kastrull och tillsätt japansk soja, vatten, vitvinsvinäger, sesamolja, socker och rökt chilikrydda. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Tillsätt sesamfrön och mixa såsen hastigt med stavmixer. Blanda ut majsstärkelse i 1 tsk kallt vatten. Koka upp såsen igen och vispa ner majsstärkelse.
- Sesamdressad pakchoysallad: Skala gurkan och halvera på längden. Skrapa ur kärnhuset och skär sedan gurkan i grova bitar. Finstrimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda med sesamolja, salt och vitvinsvinäger.
- Friterad kyckling: Blanda vetemjöl och majsstärkelse på en tallrik. Ta upp kycklingen från marinaden och vänd den i mjölblandningen. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna eller stekgryta. Fritera kycklingbitarna ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd kycklingen emellanåt så de inte bränns. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Lägg upp friterad kyckling på ett serveringsfat. Ringla hälften av soja- och sesamsåsen över kycklingen och toppa med sesamfrön.
- Servera friterad kyckling med jasminris, pakchoysallad och resten av såsen.