Mezze maniche med chilistekta räkor, broccoli och parmesanost
Laktosfri

Mezze maniche med chilistekta räkor, broccoli och parmesanost

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • pastavatten
Citron
1 st
Ruccola
30 g
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Olivolja
2 msk
Pastavatten
½ dl
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
676 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt, låt koka med pastan de sista 2 min. 
Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Pressa saften från halva citronen och skär andra halvan i klyftor. Grovhacka ruccola. Häll av räkor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt chili flakes och pressad vitlök. När vitlöken börjar få färg, tillsätt räkorna och citronskalet. Stek några sekunder tills räkorna börjar bli varma.
Häll av pastan och broccolin men spara ½ dl pastavatten. Blanda pasta, broccoli, det sparade pastavattnet, citronsaft, räkor, ruccola och riven parmesanost. Rör ordentligt tills pastan börjar kännas krämig.
Servera räkpastan tillsammans med citronklyfta och resterande chili flakes.
Smaklig måltid!