Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- mjölk
- kycklingbuljong
- mild senap
- socker
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Tomatsås
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
½ förp
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Mild senap (Senap)
1 tsk
Socker
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Stekt halloumi
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Olivolja
Grönsaksplock
Morot
1 st
Gurka
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 797 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök. Dela röd paprika i mindre bitar.
- Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 1 min, utan att det får färg.
- Tillsätt paprika, konserverade körsbärstomater, mjölk, smulad kycklingbuljong, mild senap, socker och torkad oregano till pannan. Låt puttra på svag värme ca 6 min.
- Stekt halloumi: Dela halloumi i skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin någon minut per sida, tills den fått fin färg. Det går också fint att grilla osten i en grillpanna.
- Grönsaksplock: Skala morot. Skär morot och gurka i stavar. Lägg upp i skålar.
- Servera nystekt halloumi med tomatsås, nykokt pasta och grönsaker.